החזרה מיד לאחר שאיבה (עובר יום 3)

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/11/2023 | 15:25 | מאת: אדוה

היי. בת 33, כלל הבדיקות תקינות, מוגדרים כבלתי מוסברים, רזרבה תקינה, ברקע 2 הריונות ספונטניים שהושגו במהירות, לידות תקינות. אני לאחר 5 הזרעות כאשר 3 מתוכן עם הורמונים. בכלל ההזרעות בהן הזרקתי רק גונאל,הזקיק המוביל הכי גדול שהגעתי אליו הוא 17 (ביום שבו הרופא מסר להזריק אוביטרול). בהזרעה האחרונה הגעתי לזקיק מוביל 19, נקלטתי להריון שנפל ספונטנית בשבוע 7 (התחיל מבטא 14 ולא היו הכפלות תקינות, כן נצפה דופק אבל הגודל לא היה תואם שבוע). התחלתי IVF, בוצעה שאיבה (נשאבו רק 5 ביציות, 3 הפריות, עובר יום 3 מצוין שהוחזר באותו החודש ועובר יום 3 שהוקפא) הייתי על תמיכה של 2 אורגסטרון פעמיים ביום. קיבלתי ווסת עוד לפני מועד הבטא, כאבי מחזור כבדים. מבדיקת דם שבוצעה היום (8 ימים אחרי החזרת עובר יום 3): בטא שלילית ופרוגסטרון 19. השאלות הן: 1. האם היה יכול להיות סיכוי בהזרעות ככל והייתי מקבלת בנוסף לגונאל גם מעכבי ביוץ (צטרורוטייד) וכך מגיעה לגודל זקיק גדול יותר? למה הרופא ביצע הזרעות בזקיק גודל 15/16/17? 2. האם קבלת מחזור לפני מועד הבטא ולפני הפסקת תמיכה מעיד על כך שהתמיכה שקיבלתי לא מספיקה? (פרוגסטרון 19) יכול להיות שמלכתחילה לא היה סיכוי לקליטת ההריון בגלל שמדובר בהחזרה באותו חודש של שאיבה כאשר אין גופיף צהוב ואם התמיכה לא מספיק טובה בעצם אין גופיף צהוב? 3. שאלת מיליון הדולר: מה הסיכוי שלי להיקלט עם עובר מוקפא יום 3 בסבב הבא? אני עם רירית טובה מאוד (מעל 10), בת 33, האיכות של העוברים מצויינת, למה זה לא הצליח החודש?? והאם כדאי להגביר ביוץ (כמו בהזרעות, ע"י גונאל) בחודש הבא שבו תערך החזרה כך שיהיה גם סיכוי להיכנס להריון באופן טבעי? תודה רבה מראש על המענה לשאלות.

1. אפשרות מקובלת. 2. יתכן. 3. כ- 30%. בד"כ כשיש החזרה אין צורך להגביר ביוץ.

23/11/2023 | 19:38 | מאת: אדוה

תודה רבה על המענה!! לגביי 1- כוונתך שהזרעה בזקיק בגודל 15/16/17 זו אפשרות מקובלת? או שמקובל לקחת מעכבי ביוץ בהזרעות כדי להגיע לגודל זקיק גדול יותר? תודה!

יותר זקיק בגודל 16-18.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית