גל טסטוסטרון טסטומקס לפני טיפול פוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/11/2023 | 06:54 | מאת: איריס

שלום לך יקר .. מה דעתך לגבי ג'ל טסטוסטרון למריחה על הבטן ? .. האם מומלץ ? גיל 43 .. לפני טיפול שאיבת ביציות .. (לאחר 4 נסיונות ivf כושלים..) .. תודה לך..

יש מחקרים קטנים, רובם לא אקראיים, עם תוצאות סותרות בנושא. נייר עמדה של האיגוד האירופי לפריון (ESHRE) סיכם לאחרונה את המחקר בנושא והמליץ לאור תוצאות המחקרים לא להשתמש בטסטוסטרון לפני שאיבה (https://doi.org/10.1093/humrep/dead184).

22/11/2023 | 18:48 | מאת: איריס

אז לא מומלץ השימוש?רופא הפוריות נתן לי.. האם יש סיכוי שזה כן יסייע לקליטת הריון...? ב"ה

אפשר לנסות. תופעות לוואי לא שכיחות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית