נטילת 2 ציטוטק והערח בהמשך הפלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/11/2023 | 08:55 | מאת: עדינה

אם נטלתי 2 ציטוטק בשבוע 12 על מנת להכין צוואר רחם לגרידה. ולבסוף התחרטתי ולא עברתי לגרידה האם חייב להמשיך בהפלה היות ויש סכנה למומים (שלא ניתן לאתר( כי הרי זה כבר שבוע מתקדם שהעובר שלם איברים כבר או לחילופין בגלל שיש סכנה ליציבות רחמית שמא בשבועות מתקדמים יותר השליה תתנתק והעובר יצא השבוע מוקדם 24 ועם שיתוק?

מאחר ויש סיכון מסוים לעובר, יש בד"כ המלצה לסיים את הפסקת ההיריון. כדאי להתייעץ עם המרכז ליעוץ טרטולוגי.

22/11/2023 | 00:43 | מאת: .

אבל בשבוע 13 העובר כמעט שלם אז איך יכול להיפגע מהציטוטק? זה?לר שבוע 6-8.

22/11/2023 | 01:05 | מאת: .

מאיזה בחינה יש סיכון לעובר? יציבות רחמית או סיכון מומים?

החשש העיקרי זה פגיעה בהתפתחות העובר, שלא סיים להתפתח בשבוע 13. ממליץ לפנות לכאן ליעוץ: https://www.gov.il/he/service/israeli-teratology-information-service-pregnancy-and-nursing

22/11/2023 | 09:52 | מאת: .

ולא ניתן לעקוב אחר נזק בהתפתחותו לאורך שלבי ההריון או שלא הכל ניתן לאתר בסקירות? כי הלוא אם ניתן לאתר בסקירות זה משנה את התמונה

סקירות מלמדות הרבה על פגמים אנטומים בעובר, אבל לא יכולות לשקף דברים רבים אחרים, למשל התפתחות תקינה של המוח.

22/11/2023 | 11:55 | מאת: .

באיזה שבוע מסיים להתפתח?

נמשך גם אחרי הלידה.

22/11/2023 | 18:52 | מאת: .

והכל בגלל 2 ציטוטק? זה לא 4 כנהוג ועוד בשבוע 13

זה תלוי ברמת הסיכון שאת מוכנה לקחת. מאחר ויש 3% מומים משמעותיים בכל היריון, רוב הרופאים לא יקחו על עצמם את האחריות על הסיכון.

23/11/2023 | 00:50 | מאת: .

בכמה אחוזים זה מעלה סיכון למום משמעותי כשזה נלקח בשבוע 13 מעבר לסיכון הרגיל של 3%? האם זו עליית סיכון משמעותית.?

ממליץ לפנות לכאן ליעוץ: https://www.gov.il/he/service/israeli-teratology-information-service-pregnancy-and-nursing

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית