דימום מהחניכיים ומהאף

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

31/10/2023 | 17:23 | מאת: ליאור

היי, לגבי הסוכרת אם יכולה להתפתח, איך עולים על זה? רציתי לברר גם לגבי דימומים מריריות האף ובחניכיים. האחות הלחיצה אותי לגבי שיננית כי אמרה שזה מונע לידות מוקדמות. כששאלתי אותה מה הקשר, אמרה לי שיש שיכולים להיגרם זיהומים אם לא מנקים טוב את הפה וזה גורם ללידה מוקדמת תהיתי לעצמי האם הזנחה של השיניים מגיעה יחד עם תזונה לא נכונה פלוס עישון ואז בעצם מדובר על ערפלן וזה לא נכון באמת שההזנחת חניכיים היא מה שמובילה ללידה מוקדמת. מה דעתך בנושא? האם נעשו מחקרים בנושא? כרגע כל פעם שאני מצחצחת שיניים, יש לי דימום מהחניכיים אבל יש לציין שיש לי גם קיבועים (עקב יישור שיניים) אז אולי זה מחמיר את הדימום. בנוסף, יש לי דימום קבוע מריריות האף ולעתים מחמיר בשינה, ואז מתועוררת עם דם בפה. מנסה לקבוע תור לאא"ג אבל התורין מאוד רחוקים, כנ"ל לגבי שיננית. רוצה להבין מה עןשים?

אם יש חשד לסוכרת במהלך ההיריון, למשל עובר גדול או ריבוי מי שפיר, יש לחזור על העמסת הסוכר. היגיינת שיניים ירודה, תזונה לא נכונה פלוס עישון מובילות לדלקות חניכיים. מחקרים רבים מורים שדלקת חניכיים קשורה בתוצאות מילדותיות פחות טובות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית