זקיקים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/11/2001 | 10:27 | מאת: ענת

בוקר טוב! לאיזה גודל ומה המספר שזקיקים צריכים להגיע כדי לעבור שאיבה? אני היום אחרי 6 זריקות של 3 אמפולות מטרודין ויש לי 3 זקיקים של 10 מ"מ ועוד 9 קטנים. האם זה בסדר? (רירית 5 מ"מ)

11/11/2001 | 14:40 | מאת: סיגלית

באותו הקשר, מה ה-E2 שצריך להיות ומה הפרוגסטרון?

ככלל על הזקיקים המובילים להיות בגודל של יותר מ - 16 - 18 מ"מ לפני השאיבה. ערך ה- E2 הרצוי תלוי במספר הזקיקים (בערך מכפלה של מספר הזקיקים הבשלים כפול 200 פיקו גרם למ"ל). ערך הפרוגסטרון חייב להיות נמוך (רצוי פחות מ- 1.5 ננוגרם למ"ל או 5 ננומול למ"ל).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית