תת תזונה בהריון והשלכות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/10/2023 | 18:31 | מאת: לידור

שלום וברכה ראשית משתתפת בצערך. אני לא צעירה ומאחר ולקח לי כמה שנים להשיג את ההריון נכנסתי לחרדות מטורפות אני בשבוע 23 וטפו טפו סקירה יצאה תקינה אבל מרגישה שמגבילה את עצמי מהמון מזונות כי לא מחוסנת לטוקסופלזמה. הפסקתי לאכול בחוץ מתחילת ההריון ואפילו פיצות חוששת להזמין כי לא יודעת באילו תנאים הכינו את זה וגם הבנתי שמסיר שומנים מככב בתנורים ואני חוששת. כפועל יוצא מכך, אוכלת יותר גבינות שמנות, לחם, טונה, מדי פעם בשר שמכינה אבל ממש לעתים נדירות, קצת ירקות ופרות אחרי ששטפתי היטב. את האוכל של אמא כבר חוששת לאכול כי כשהיא מכינה תפוחי אדמה היא לא שוטפת אותם ואת הבשר היא מפשירה בשיא החום מה שעוד יותר מעלה את החששות והחרדות. אני מרגישה כל הזמן רעבה ומנסה לאכול דברים קטנים כל פעם שלא ככ משביעים אותי כמו שמנת, דייסת שיבולת שועל, מרק, טוסטים, במבה, שוקולד, עגבניות, בננות, ביצים וכו'. יחד עם זאת מרגישה רעבה כל הזמן כי הרגלתי את עצמ לאוכל שלא הייתי רגילה לאכול לפני האם מה שאני עושה יכול חלילה לגרום נזק להריון? האם אני עדיין יכולה לאכול את האוכל של אמא שלי למרות שהיא לא פועלת לפי הנחיות משרד הבריאות. מצד אחד מאוד חוששת מהאוכל אבל מצד שני מרגישה רעבה כל הזמן ולא יודעת כבר מה לעשות יש לציין שאני בתת משקל תודה רבה

כדאי שתיפגשי עם תזונאית שתתאים לך תפריט שמתאים לחששות שלך ולצרכים שלך בהיריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית