לגרום ע"י כדורי מחזור לביוץ

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/10/2023 | 11:19 | מאת: איציק

אישה שמפאת הקרנות וטיפולי כימותרפיה שחלותיה אינן עובדות, ומקבלת מחזור רק ע"י כדורים, כיצד יכולה לבייץ ע"י הוסת שבאה מהכדורים?

אם השחלות אינן עובדות לגמרי כבר לא תוכל לבייץ. אם הרירית לא נפגעה, אז ניתן לעבות לה עם גלולות או תרופות דומות את הרירית, וכשתפסיק את הכדורים תקבל ווסת.

18/10/2023 | 12:10 | מאת: איציק

הי מקבלת ווסת ע"י כדורים, והרי הביוץ הוא חלק ממחזור הוסת, אם ככה מדוע אינה מבייצת?

אם השחלות לא עובדות אז גם אין ביוץ. צריך לבדוק את מצב השחלות.

19/10/2023 | 19:42 | מאת: איציק

השחלות שלה פועלות: 0.03 מה זה אומר?

אם אתה מתייחס לבדיקת AMH אז זה משקף רזרבה שחלתית נמוכה, כלומר כמות קטנה של ביציות בשחלות. אבל לא מורה בהכרח על חוסר תפקוד. יתכן וגם רמות ה- FSH גבוהות מאד. כדאי לקבל יעוץ מסודר אצל מומחה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית