תרומת ביצית ובדיקות גנטיות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/10/2023 | 00:04 | מאת: מרים

שלום פרופ' זיידמן, האם תוכל להסביר איך עושים הצלבה בין בדיקות גנטיות של התורמת לזרע? הבנתי שבמאמס בודקים 500 גנים לתורמת אך עושים הצלבה ל 80 גנים. לא כל כך הבנתי. לתורם זרע יש בדיקות גנטיות של 270 גנים מחברת INVITA אני לא יודעת אם זה בשיטת הריצוף. אודה להסבר אם תוכל בפורום הזה.

בהנחה שנמצא שהתורם או התורמת נשאים של מוטציה באחד הגנים, חייבים לבדוק האם הגן נבדק אצל שניהם והאם יש צורך לרצף את הגן, כלומר להרחיב את מספר המוטציות שנבדקו עבור אותו הגן. הנושא מורכב מאחר ומספר הגנים שניתן לבדוק משתנה כל העת, וגם מספר המוטציות שנבדקות לכל גן שונה, ברור על כן שבמקרה של תרומה כפולה יש תמיד צורך ביעוץ של יועץ גנטי מנוסה.

12/10/2023 | 17:20 | מאת: אפרת

פרופסור זיידמן שעונה פה גם בשעה שהוא איבד את בנו יקרו..כמה מסירות ❤️

12/10/2023 | 21:52 | מאת: מרים

פרופסור זיידמן היקר, המון תודה על המענה, הערכה ענקית. ממש כואב הלב, משתתפת בצערך.

תודה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית