בדיקות להבחנת שחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/11/2001 | 09:13 | מאת: טל

עשיתי בדיקת הורמונים ביום האחרון של המחזור התוצאות היו LH= 7.5 FSH= 4.1 נאמר לי ע"י רופאה כי יהיה לי קשה להיכנס להריון שכן יש לי את הסימנים מלחת השחלות פולחציסטיות, מה זה אומר??? יש לציין כי אני מאוד רוצה להכנס להריון, הפסקתי את הגלולות לפני חצי שנה ובשלושה חודשים האחרונים קיבלתי בחודש אחד פעמיים ואח"כ לא קיבלתי חודשיים. עד היום אני ובעלי לא ניסנו אך תוצאות אילו גרמו לי לחשוב שאין סיכוי גם אם ננסה!!! מה עלי לעשות????

שחלות פוליסיצטיות מתבטאות במראה טיפוסי בבדיקת אולטראסאונד, אך גם בערכי LH גבוהים בהרבה מערכי ה- FSH בדם. אצל נשים עם שחלות פוליסיצטיות הביוץ לעתים קרובות לא סדיר. תופעה זו יכולה לגרום לקושי בכניסה להריון, מאחר ולא כל חודש מצליחים לקיים יחסים דווקא בסמוך ליום הביוץ. במידה והניסיונות "הטבעיים " שלכם לא יצליחו, או במידה שהמחזור הוסתי שלך מאד לא סדיר, הרי שיש לנו תרופות מצוינות להסדרת הביוץ והשגת הריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית