התייעצות לגבי כריתת חצוצרות בניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/09/2023 | 16:45 | מאת: איילת

היי פרופ זיידמן, מעוניינת להתייעץ איתך לגבי הסרת החצוצרות במהלך הניתוח הקיסרי בלידה הקרובה בע״ה. קראתי שבאופן עקרוני הסרת חצוצרות לא אמורה להשפיע על ייצור הורמונים כי השחלה מייצרת הורמונים ולא החצוצרה. השאלה שלי היא האם ייתכן מצב בו לאור הסרת החצוצרות השחלה פתאום ״רואה״ שחסר לה משהו ולכן מקדימה גם היא את הפסקת הפעילות ייצור ההורמונים החיוניים שלה ובכך מאיצה תהליכים שיכולים לגרום למנופאוזה ואת הסימפטומים הקשורים בכך. האם אתה בכלליות ממליץ על כך? אשמח לחוות דעתך, תודה רבה!

מאד תלוי בגילך ובהיסטוריה הרפואית של משפחתך. יש במצבים רבים הגיון להסיר את החצוצרות על מנת לנסות להפחית את הסיכון לסרטן שחלות בעתיד, למרות שיש סיכוי קטן מאד לפגוע בתפקוד השחלות.

13/09/2023 | 12:32 | מאת: איילת

בת 38 זה ניתוח קיסרי 3 אחרי טיפולי IVF, אין היסטוריה משפחתית של סרטן השד או השחלות. הפחד מפגיעה בשחלות מלחיץ אותי

לעתים הפחד מסרטן שחלות מלחיץ לא פחות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית