אנטיביוטיקה מותרת בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/09/2023 | 14:42 | מאת: יעל

שלום פרופ׳ בתחילת הריון, מחר מתחילה שבוע 5. נעקצתי על ידי חרק לא ברור והתפתחה תגובה אלרגית גדולה. המקום מגרד וחם. רופא עור רשם לי משחה סטירואידית, אך אמר שאם ממשיך להתפשט אצטרך לקחת אנטיביוטיקה מחשש שמדובר בזיהום. הוא לא ידע מה לתת לי כי אני גם בהריון וגם אלרגית לפניצלין (בהתחלה רצה לתת לי אוגמנטין) רופא העור אמר להתייעץ עם הרופא נשים. האם ידוע לך על סוגים מותרים של אנטיביוטיקה בשלב זה של ההריון ושאינם מכילים פניצילין על מנת שאוכל לבקש מהרופא לתת לי מרשם?

יש שורה של תרופות אנטיביוטיות שניתן לתת בהיריון כמו קלינדמיצין, אריטרומיצין או צפורל. כדאי שהרופא משפחה יתייעץ עם הרופא המטפל לך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית