גלולות למניעת דימום אינדומטריוסיז

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/08/2023 | 13:14 | מאת: יעל

שלום אני אובחנתי עם אינדומטריוסיז בשנת 2009. מאז עברתי ניתוח להסרת אינדו מקבלת גלולות ברצף. האם אני יכולה להשתמש הגלולות של פעם בחודש במקום 30 גלולות בחודש?. האם יכולה לקנות את הגלולות online כדי לזרז תהליך קבלת התרופה?! תודה יעל

מה זה "גלולות של פעם בחודש" ?

11/08/2023 | 17:37 | מאת: יעל

יש גלולה נקראת emergency contraceptive pill . זאת נלקחת במקרים של יחסי מין למניעת הריון בלקיחת הכדור מייד אחרי באותו יום. במקרה שלי שיש לי אינדומטריוסיז, האם הכדור החד פעמי יכול לעזור?

11/08/2023 | 17:41 | מאת: יעל

גלולת חירום- יום אחרי. זה נקרא emergency pill. לוקחים במקרה של יחסי מין לא מוגנים למחרת . נמכר בארה"ב ורון ליין.

בישראל זה נקרא פוסטינור. באמת יעיל למניעת היריון לאחר קיום יחסי מין לא מוגנים, אבל לא עוזר לדחיית הווסת או לטיפול באנדומטריוזיס.

11/08/2023 | 19:25 | מאת: יעל

אוקיי. תודה. האם הגלולות של 21 יום בלבד שדוחות/מונעות וסת?. במקרה של אינדומטריוסיז, הומלץ לי לקחת גלולות למניעת הריון ברצף כדי למנוע דימום. האם רק גלולות של 21 גלולות בערכה שעוזרות במקרה שלי כדי למנוע דימום אינדומטריוסיז?

יש עוד טיפולים יעודים, כמו גלולות ויזאבל, אבל כל גלולה למניעת היריון שנלקחת ברצף יכולה להועיל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית