רירית מעובה סיבות לכך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/08/2023 | 21:46 | מאת: נועה

פרופסור דניאל שלום, מבקשת לדעת מה הסיבה לרירית מעובה בשלבי מחזור שונים ? בת 42 ,כאשר עשיתי מעקב זקיקים ביום 4 למחזור הרירית הייתה כבר 9 ,בשנים אחרונות בוצעו הרבה אולטרסאונדים פעם רירית לא סדירה ,פעם סדירה ,היה לי איחור במחזור הרירית הייתה 13 סדירה ,כל הזמן אני סביב הרירית הזאת ,נושא זה מאוד מטריד אותי ,כמובן שבוצע פיפל ממתינה לתשובה . כמה שאלות ברשותך : האם אנדומטריוזיס יכול יכול לגרום לדבר הזה ? מה הסיבות באופן כללי לרירית מעובה ? הרי ידוע שאצל חולות אנדו ישנו עודף אסטרוגן האם זה גם גורם משפיע ? האם כאשר יש רירית מעובה זה מפריע לכניסה להריון ? תודה רבה

רירית מעובה קשורה לחשיפה לאסטרוגן ובד"כ מהווה יתרון כאשר רוצים שהעובר ישתרש. אני לא מכיר קשר ישיר לאדומטרויוזיס.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית