ציסטה וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/08/2023 | 18:37 | מאת: נועה

פרופסור דניאל שלום ,מבקשת לשאול האם ציסטה שמתאימה לאנדומטריומה מפרישה הורמונים ויכולה לשבש ביוץ ? האם יש סיכוי להכנס עם ציסטה כזו להריון או שהיא מונעת את האפשרות ? האם ניתן לבצע טיפולי פוריות עם ציסטה כזו בגודל 6 ? עשיתי פרופיל הורמונלי יום שלישי למחזור Estradiol e2- 195 Oh progesterone 17- 1.77 Lh-3.10 Fsh-9.60 Prolactin-143 <Progesterone 2 Testosterone total- 0.40 Dhea sulfate-3.94 בוצע מעקב זקיקים במחזור ביום 4 שחלה ימנית לא נצפו זקיקים איפה שהציסטה ,שחלה שמאל דבוקה לרחם נצפה זקיק 1 קוטר 9

ציסטה שמתאימה לאנדומטריומה בד"כ לא מפרישה הורמונים ולא יכולה לשבש ביוץ. יש סיכוי להרות עם ציסטה. לפעמים ניתן לבצע טיפולי פוריות עם ציסטה, אבל חייבים להתייעץ עם הרופא המטפל.

04/08/2023 | 18:51 | מאת: נועה

פרופסור דניאל תודה רבה על תשובה מהירה . העניין שהציסטה גורמת לי לסבל וכאבים ואני שוקלת להסיר אותה הדילמה שאני בת 42.6 ללא לידות קודמות עם רזבה מאוד נמוכה לא ביצעתי amh אבל נצפה רק זקיק 1 והפחד שאחרי ניתוח ייתכן ולא יצליחו להציל את השחלה אני אשאר עם 1 בלבד ואני ממש מרגישה בלחץ שייתכן והסיכוי שלי להפוך לאמא יתפוגג ( מאובחנת גם באנדומטריזיס ) האם אתה ממליץ טרם ניתוח להתעייץ עם רופא פריון ? תודה לך ושבת שלום נפלאה שתהיה .

ממליץ טרם ניתוח להתייעץ עם רופא פריון, כי אולי הוא ירצה להקפיא עוברים לפני הניתוח.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית