דימומים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/11/2001 | 18:52 | מאת: סיגל

לאחר 4 בדיקות של בטא העולה שלא בקצב המצופה החלו להופיע הפרשות מעטות בצבע חום והיום ההפרשה קיבלה כבר צבע אדום שבהחלט מזכיר התחלה של מחזור. עלי לציין שאני מקבלת תמיכת אוטרוגסטן והיום אני ביום ה42 מתחילת המחזור ו28 אחרי הביוץ. ברצוני לשאול האם יתכן כי הדימום מצביע על הפלה טבעית שמתרחשת כעת ואולי אין הפרשה מספקת בגלל האוטורוגסטן שמעכב את התהליך. או שיתכן וההריון עדיין נמשך והדימום אפשרי גם במקרה שכזה. החשש הגדול שלי הוא מלבצע התערבות כירורגית אשר אני מבינה שתעכב במס חודשים את האפשרות לחזור לטיפולי פוריות {האם אני טועה} שאלה נוספת. לא הוצע לי עד היום עי הרופא לעשות אולטרא סאונד. האם עלי לבקש זאת? הבטא האחרון היה 428 האם זה מעט בשביל שיראה בU.S ? האם כאשר ההריון נופל בצורה טבעית הבטא יורד בבת אחת? מצטערת על כל השאלות אני לא מסוגלת להבין אם בעצם בהגדה אני כעת בהריון או לא ואם כן איזה.

אין ספק שאת בהריון, רק לא ברור האם ההריון תקין או לא. בשלב כה מוקדם בהריון קשה להסתיע באולטראסאונד באופן יעיל. גם ההפרשות לא מורות לנו על גורל ההריון, והאם הוא בתוך או מחוץ לרחם. פעולה כירורגית לא צריכה לעכב את הטיפול הבא ביותר מחודש חודשייים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית