קליטת עוברים מוקפאים.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/11/2001 | 11:44 | מאת: סאני

הוחזרו לי שלושה עוברים מוקפאים בני ארבעה תאים לרחם (שהוקפאו לאחר יום במעבדה). והרירית הייתה 6.5 מ"מ ורק על חצי מהרחם, עקב כנראה היצטלקויות או הידבקויות מלידה מוקדמת. (למרות שעברתי היסטרוסקופיה אבחנתית מצאו חומר הריוני ישן בלבד). האם יש סיכוי כלשהו להשרשה ברירית כה דקה? האם יש צורך בצילום רחם לפני היסטרוסקופיה ניתוחית? ז"א האם הוא נותן תמונה כלשהי על המצב ברחם, או שאין בו צורך? תודה. סאני.

יש בהחלט סיכוי להשרשה, בהנחה שישנם בכל זאת אזורים של רירית תקינה בחלל הרחם. אין צורך בצילום רחם לפני היסטרוסקופיה ניתוחית, אלא אם רוצים גם לבדוק את מצב החצוצרות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית