החזרת עוברים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/11/2001 | 09:19 | מאת: דלית

שלום כמה זמן מחזירים את העוברים לאחר השאיבת בציות? ואם ניתן לקיים יחסי מין יומיים לפני השאיבה?

את העוברים מחזירים בדרך כלל 2 - 3 ימים לאחר השאיבה ( במקרים מיוחדים 5 - 6 ימים אחרי ההחזרה). לא רק שניתן לקיים יחסי מין לפני השאיבה, כי אם יש רופאים שממליצים על כך (פרטתי את הסיבות לכך בתשובה קודמת בפורום). למרות שלא שאלת...... לגבי קיום יחסי מין אחרי ההחזרה של העוברים, הרי שבישראל רופאים רבים לא ממליצים על כך, למרות שיש מחקרים טובים שמורים שקיום יחסי מין אחרי ההחזרה דווקא מעלה את שיעורי ההריון, כנראה בשל השפעה חיובית של חשיפת הרירית ברחם לזרע בתקופה בה מתרחשה ההשרשה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית