פעילות גופנית לאחר משכב לידה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/03/2023 | 18:13 | מאת: מיכל

פרופ׳ שלום, אני כרגע כ 7 שבועות לאחר לידה בה היה דימום מוגבר(הוגדר כ pph ), הריון ivf. לאחר כ3 שבועות לאחר הלידה התבקשתי להגיע לביקורת בביח שם לאחר אולטרסאונד נמצא כי קיים תוכן כלשהו 11*14 ממ. היום הייתי אצל רופאת נשים בקופה היא ציינה שאני לפני קבלת ווסת (הרירית עבה 12 ממ) . יש לציין כי כרגע אני לא מדממת אך עדיין יש מידי פעם הפרשות מעט כתמתמות וגם לא כל הזמן, היא אמרה שבגלל הרירית היא לא רואה את הממצא כרגע וגם אמרה שזהו ממצא שיכול היה להמצא בשלב ההוא של משכב הלידה וכי ליתר ביטחון שאבצע אולטרסאונד נוסף לאחר קבלת הוסת . השאלה שלי האם בנתיים עד קבלת הוסת אני יכולה לחזור לאימונים ולפעילות גופנית רגילה? ובנוסף האם מותר עד קבלת הוסת (בנתיים שאין דימום כמובן) לקיים יחסים?

את יכולה לחזור בהדרגה לפעילות גופנית רגילה אם את חשה בטוב. כדאי לעבור בדיקת רופא לפני חזרה לקיום יחסים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית