גירוי יתר לאחר שאיבה והריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/02/2023 | 19:01 | מאת: ורד

היי פרופ זיידמן, עשיתי שאיבה ובוצעה החזרה במצב שנאמר לי שהוא גירוי יתר שחלתי קל. היום עשיתי בטא ויש הריון. הכאבים בשחלות נעלמו שבוע אחרי ההחזרה אבל אתמול הם חזרו ובאולטרסאונד שעשיתי היום השחלות הכפילו את גודלן ממה שהיו אחרי השאיבה וטרם ההחזרה. להלן תוצאות הבדיקות: בדיקות דם: בטא 220, אסטרדיול 4980, פרוגסטרון גדול מ 190. אולטרסאונד: שחלה ימנית ושמאלית אורך 73 מ"מ, רוחב 60 מ"מ, עם מספר אזורים ציסטיים, המוביל בקוטר 35 מ"מ. מעט נוזל בדוגלס. שאלות... 1. האם זה עדיין מוגדר כגירוי יתר שחלתי קל? 2. לפי מה שאני מבינה מעכשיו המצב רק יחמיר עד סוף השליש הראשון, השחלות רק יגדלו ויגדלו? 3. האם צריך לעשות מעקב אולטרסאונד ואם כן באיזה תדירות כדי לוודא שאין תסביב שחלתי? 4. האם ההריון במצב כזה מוגדר כהריון בסיכון? תודה רבה!

1. כן. 2. לא. 3. אם יש לך כאבים עזים יש להיבדק באופן מידי. 4. לא.

28/02/2023 | 20:53 | מאת: ורד

תודה על התשובה. כרגע אני כמה ימים מהבטא החיובית ואני חשה כל יום החמרה בסימפטומים. עד מתי צפויה להמשיך ההחמרה? כמו כן, האם יש מקום לחשוב על החלפת תמיכה לתמיכה מתונה יותר? (ההורמונים בשמיים עם הסינרל)

הסינרל שומר על גירוי של השחלות, כך שכדאי לפנות לרופא המטפל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית