היפרסטימולציה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/11/2001 | 22:17 | מאת: שי

אני 11 יום אחרי החזרה של עוברים. כל סימני המחזור אחד לאחד קיימים אבל יחד עם זאת יש לי בטן נפוחה מאד,קשה מאד,ומדי פעם דקירות בצד . סה"כ התחושות לא נעימות אבל ניסבלות ואני בתנועה. במידה ואכן יש עוד סיכוי קלוש להריון והסימנים שתארתי קשורים להיפרסטימולציה, האם זה מצב שמחייב לגשת מיון במהלך סוף השבוע או רק אם הכאבים בלתי ניסבלים?

אין ספק שאם הבטן תפוחה באופן חריג, רצוי שרופא במיון נשים או הרופא המטפל יבדוק אותך ויעריך את חומרת הגירוי השחלתי בעזרת אולטראסאונד וספירת דם. לצערי נשים שמרגישות שהן "עומדות לקבל" בדרך כלל צודקות, אבל אולי ההחמרה במצב השחלות דווקא מהווה סימן מעודד לכיוון הריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית