ZIFT

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/11/2001 | 12:17 | מאת: טלי

לפרופ' זיידמן, תודה רבה על כל תשובותיך המפורטות והסבלניות. בתשובתך האחרונה אליי בנושא זה בעמוד 50 כתבת כי: "הסיכויים משתפרים עד פי שניים בקבוצה מתאימה של נשים. ללפרוסקופיה שנדרשת ל- ZIFT יש סיכונים ממשיים, למרות שזו פעולה ניתוחית שיגרתית לחלוטין". נותרתי עם שלוש שאלות: 1) מהי הקבוצה המתאימה של הנשים והאם אני משתייכת אליה (להזכירך: בת 30 6 טיפולי IVF ברביעי הריון שנפל בשבוע 15 עומדת בפני טיפול שביעי - צילום רחם אחרון תקין) ? 2) האם ידוע על מקרים של סיבוכים לאחר פעולה זו, אחרי הכל אני חוששת כי יש לי ילדה בת 6 בבית ועליי לחשוב גם עליה. 3) האם ההתאוששות לאחר פעולה זו קשה וכמה ימי החלמה צריך ? המון תודה מראש, טלי

1. צריך באמת להכיר בפרוט את כל הנתונים שלך על מנת לקבוע אם את מתאימה ל- ZIFT. אבל באופן כללי מקובל מניסיוננו להמליץ על ZIFT לנשים ש: החצוצרות שלהן ידועות כתקינות, יש להן מספר סביר של עוברים (4 ויותר), העוברים באיכות טובה לפחות, נכשלו ב- 4-6 מחזורי טיפול, אין להן גורמי סיכון ללפרוסקופיה. 2. כן, למרות שסיבוכים נדירים, סיבוכים קשים בהחלט יכולים להתרחש בעקבות הכניסה לבטן בעת תחילת הלפרוסקופיה. 3. ההתאוששות קצרה יחסית לפעולה ניתוחית, מספר שעות עד חזרה לתפקוד, ומספר ימים עד להחלמה מלאה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית