כאב לא ברור

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/11/2001 | 08:18 | מאת: נטע

עברתי כבר מספר רב של טיפולים החל ממעקב ביוץ,הזרעות והפריות מבחנה. לא נתגלתה בעיה מוסברת . כמעט תמיד,שבוע אחרי הזרעה או במקרה של IVF, שבוע אחרי החזרה- מופיע אצלי כאב חד,חזק ממוקד מאד ברחם. מעין דקירה פנימית שחולפת אחרי מספר דקות. לפעמים התופעה חוזרת שוב באותו יום ומלמחרת נעלמת. ניסיתי להזכיר את זה כבר למספר רופאים שלא התייחסו. ראיתי פה גם שאלות לגבי תחושות השרשה ואני מבינה לגמרי שהנושא הזה לא ניתן לבדיקה אבל מאחר והתופעה הזו חוזרת על עצמה ומטרידה אותי מאד,אשמח לשמוע איך אתה מתייחס אליה? [תמיד כאב חד,תמיד שבוע אחרי. אצלי לאחרונה עלו מחשבות שזה קשור דוקא להשרשה שנופלת מסיבה כלשהי].

ניתן לתת הסברים שונים לכאב שאת מתארת, אך בכל מקרה לא נראה לי שמדובר בבעיה רפואית שפוגעת בסיכויים שלך להצליח בטיפול.

13/11/2001 | 13:12 | מאת: OK

נטע קראתי את השאלה שלך והייתי חייבת להגיב. אני עברתי 11 טיפולי מבחנה שהאחרון שבהם הצליח והיום יש לי תאומים בריאים בני 6 הכאבים החדים שעליהם את מדברת עברו אצלי בכל טיפול וגם בטיפול האחרון בו היתה בסופו של דבר תשובה חיובית להריון. כך שלפי דעתי אין פה שום אינדיקציה לבעיה כלשהיא. בזמנו שאלתי את הרופא המטפל שלי והוא טען כי הרחם מגיב כך בשל כל התרופות וההזרקות שהמטופלת מקבלת בכל מחזור טיפול. בהצלחה בהמשך מכל הלב אסנת

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית