תזונה לקויה בטיפולים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/12/2022 | 12:25 | מאת: ריקי

שלום, ביום שלשי החזרתי עובר אחד והרופאה אמרה שאיכותו בינונית. אני משתדלת לאכול בריא אך מוצאת שרק כ-70% מהתזונה היומית מבוססת על חלבונים/פירות/ירקות ו- 2 ליטרים מים ומנגד ״נופלת״ בכ -30% קשקושים כשוקולדים/חטיפים מטוגנים. הכל במסגרת הקלורית היומית המותרת. האם המתוקים/טוגנים פוגעים במישירין או בעקיפין בסיכויי קליטת העובר?

הפגיעה היא בעיקרה עקיפה ולא נראה שמצבך חמור.

17/12/2022 | 22:38 | מאת: ריקי

היי ותודה על התשובה. מאיזו בחינה הפגיעה היא עקיפה? כלומר יש פגיעה כלשהי או ירידה כלשהי באחוז/בסיכוי קליטת עובר אחרי החזרה באם התזונה לא ממש בריאה?

מצב תזונתי לקוי שמוביל לאנורקסיה או השמנה קיצונית בהחלט עלולים לפגוע בהצלחת התהליך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית