חשד לרזרבה נמוכה- שאלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/12/2022 | 19:07 | מאת: אור

שלום פרופסור, בת 29 רווקה ללא ילדים. בבדיקה מקרית לגמרי לבירור נשירת שיער התגלה fsh=11.9, LH=6, e2=223. מקריאה בנושא נלחצתי עד מוות, מחכה לתוצאות של בדיקת amh. מס׳ שאלות: 1. הנני סובלת בנוסף ממיומה גדולה (כ-7.5 ס״מ, מועמדת לניתוח), האם באופן תאורטי מיומה בסדר גודל כזה יכולה להשפיע גם על תפקוד השחלות? מציינת כי באוטלסאונד נראה כי שחלה שמאל ממוקמת מאחורי המיומה. 2. ביצעתי אולטרסאונד ביום 3 לווסת והטכנאית ספרה 6 זקיקים בצד שמאל ו12 בצד ימין. האם זה נתון תקין? (הבנתי שחלק מהבדיקות שמבצעים כדי לאמת את המצב זו בדיקה כזו). מהו זקיק אינטארלי? 3.עד כמה הנתונים חמורים לגילי? נכנסתי לכל הסיפור ממש במקריות והאפשרות לפגיעה בפריון משתקת ומלחיצה אותי ממש, אודה לתשובתך. תודה רבה

01/12/2022 | 19:21 | מאת: אור

יש לציין כי הבדיקה ההורמונלית נלקחה בזמן, יום 3 למחזור.

1. אין קשר. 2. כן. תקין. זקיק אנטראלי הוא זקיק קטן שרואים בתחילת המחזור. מספר הזקיקים יכול לשקף את מספר הזקיקים שמגויס כל חודש. 3. לא ברור שיש בכלל בעיה. כדאי לעשות בדיקת דם ל- AMH.

03/12/2022 | 20:49 | מאת: אור

תודה רבה על המענה, שאלה נוספת אם אפשר: באותה בדיקה הורמונלית יצא גם 6 = 17 Oh progesterone למיטב הבנתי הערך גבוה במקצת, האם מרמז על בעיה כלשהי? יש צורך בבדיקות נוספות? מחזורים סדירים כל 25-27 יום.

04/12/2022 | 12:13 | מאת: אור

סליחה על השאלות המרובות, הגיעה תוצאה של בדיקת AMH הערך הוא 1.6 האם תקין לגילי? בת 29 (קרובה ל30)

תוצאה סבירה. כדאי לחזור בעוד כשנה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית