שאיבת ביציות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/09/2022 | 14:55 | מאת: נעמה

פרופ׳ שלום, אני עומדת לפני תהליך ivf ובפגישה המקדימה נאמר לי על ידי הרופא המטפל שברגע שהזקיקים שלי יגיעו לגודל 18 ממ הוא ישלח אותי לשאיבה. ציינתי בפניו שאני מבייצת באופן קבוע בגודל זקיק של 24 ושאלתי אותו האם לשאוב זקיק בגודל 18 לא יהיה מוקדם מידי כי הוא יכיל ביצית לא בשלה. הרופא ענה לי שלא. עכשיו אני חוששת שהרופא ישאב לי ביציות לא בשלות. גם נשמע לי מוזר שהרופא מסתמך רק על גודל הזקיקים ולא על בדיקות דם, הרי כל אישה מבייצת בגודל זקיק אחר. האם לא מוקדם מידי לדעתך לללכת לשאיבה כשהזקיקים מגיעים לגודל 18 בהנחה שאני מבייצת בגודל 24? תודה

אם הרופא סבור שהזקיקים בשלים, אז זה הזמן לעשות שאיבה.

23/09/2022 | 04:01 | מאת: נעמה

לא הבנתי את התשובה שלך. מה זאת אומרת ״אם הרופא סבור שהזקיקים בשלים״? האם הגיוני בעינייך להסתמך רק על גודל זקיקים לשם תזמון השאיבה? אם כך מדוע עליי לבצע בדיקות דם?  לא אמורה להיות איזושהי התאמה בין בדיקות הדם לבשלות הזקיקים?

מקובל לשלב, אבל אני מניח שהרופא המטפל מצליח במקרה שלך לקבוע גם בלי.

26/09/2022 | 11:03 | מאת: נעמה

כשביצעתי מעקב זקיקים (ללא הורמונים) ראו שזקיק בגודל 18 ממ אצלי מייצר 300 אסטרדיול (וביוץ היה כעבור 5 ימים עם אסטרדיול קרוב ל-2000), אז נראה לי מוזר לתזמן שאיבה כשהזקיקים שלי מגיעים לגודל 16 (מתוך שאיפה של הרופא לשאוב אותם בגודל 18 ממ).

אני בטוח שהרופא המטפל חישב בזהירות את התזמון לשאיבה.

26/09/2022 | 15:38 | מאת: נעמה

הוא לא חישב כלום כי עוד לא התחלתי את הסבב, זה מה שהוא אמר לי שהוא מתכנן - לשאוב ללא קשר לרמות ההורמונים בדם. וזה נראה לי מאוד מוזר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית