החזר כספי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/11/2001 | 21:53 | מאת: דלית

שלום רציתי לברר אם אתה יודע האם יש החזר על חלק מהתרופות והזריקות שאני קונה *ורציתי לדעת מה עושה הזריקה סטרוטייד 3.0 ולמה היא כל כך יקרה (1400ש"ח) אין לנו ילדים ואם יש מקום שאפשר לברר על החזרי על זריקות מסוימות

ההחזרים תלויים במידה רבה בקופת החולים שלך. מאחר וצטרוטייד היא תרופה חדשה ואופנתית, אך טרם נכנסה לסל הבריאות, הרי שהיא יקרה ביותר (צריך עדיין להחזיר את עלויות הפיתוח העצומות וכו'). בקופ"ח כללית אין החזר לצטרוטייד, אך ביתר הקופות אם יש לך ביטוח משלים, תקבלי החזר משמעותי. אין מה להתבייש ולשאול את הרופא המטפל האם אין בנמצא תחליפים טובים וזולים יותר לכל תרופת פריון שאת מקבלת (בדרך כלל אין הוכחות ברורות שהתרופות החדשות מעלות באופן משמעותי את שיעור ההריונות, והתועלת שלהן היא בעיקר בתחום נוחיות המתן).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית