תרומת זרע

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/11/2001 | 08:21 | מאת: דנה

שלום רב, אנו עוברים כרגע טיפולים בבי"ח "השרון" לבתקווה להביא ילד שני... לצערינו אנו חייבים לקחת תרומת זרע. בטיפולים שעשינו בילד הראשון לקחנו תרומת זרע וערבבנו עם זרע הבעל. היום נאמר לי שבבי"ח ציבורי לא ניתן לערבב בין הביצות שהופרו עם זרע התורם לבין בייציות שהופרו עם זרע הבעל. ברצוני לדעת האם זה נכון שבבי"ח ציבורי לא ניתן לערבב ומה אפשר לעשות בנדון? אם בכלל?! תודה

בדקתי בתקנון של בנק הזרע ושאלתי בבנק זרע גדול בבית חולים ממשלתי ולא מצאתי תקנה כתובה שאוסרת עירבוב של זרע. ( למרות שיתכן וקיימת תקנה כתובה?! ). אבל, מאחר ויש חשש אמיתי של "הטעיית" בני הזוג, שעשויים לחשוב שזרע התורם "מסייע" בדרך כל שהיא לזרע "החלש" של בן הזוג להפרות את הביצית, הרי שישנם מקומות רבים שנימנעים מלערבב את הזרע, מחשש שבני הזוג יטענו אחר כך שלא היה ברור להם שההפריה קרוב לודאי תתרחש על ידי זרע התורם.

11/11/2001 | 14:02 | מאת: דנה

תודה רבה לך על תשובתך רק לעדכון - בסוף כן מאשרים אבל צריך להחתים את שני בני הזוג

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית