2 הפלות ברצף

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/08/2021 | 09:33 | מאת: Mohan

שלום ד"ר זיידמן, אני בת 39 בריאה, לפני שנתיים הריון ראשון ספונטני ולידה (גיל 37) לפני 10 חודשים נכנסתי להריון שני ספונטני שהסתיים בשבוע 6 באופן טבעי ושלם, לפני 3 חודשים נכנסתי להריון ספונטני נוסף שהסתיים בשבוע 10 בגרידה אחרי שהדופק פסק (עובר מתאים לשבוע 9+3) שלושת ההריונות הושגו בניסיון הראשון, כמו כן בגיל 35 עברתי שימור פוריות, הבדיקות ההורמונליות היו תקינות אבל בפועל היה נראה שהרזבה נמוכה (4 סבבים בהם הצליחו להקפיא 13 ביציות). לפי הרופא המטפל מדובר בהפלות על רקע גיל והתחלת בירור רק אחרי 3 הפלות (קרישיות יתר נבדקה לאחר הלידה הראשונה בגלל משקל לידה נמוך יחסית 2.7 ונשללה) השאלה היא מהן האפשרויות שעומדות בפני במידה והגורם הוא הגיל- האם הפריה תעזור? האם כדאי כפי שהמליץ הרופא לנסות הריון טבעי נוסף? מאוד חוששת מהפלה נוספת ועוד יותר חוששת מעובר לא תקין בשלבים מתקדמים תודה רבה!

בטיפולי הפריה אפשר באמת לבצע בדיקה גנטית לעובר לפני שהוא מוחזר לרחם וכך להפחית את הסיכון להפלה חוזרת, אבל יש שיקולים רבים בהחלטה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית