החזרת עוברים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/11/2001 | 18:39 | מאת: נועה

האם החזרה של שני עוברים בהתחלקות של 4 ו5 תאים מהווה סיכוי קלוש להריון קיימת אצלי תופעה של הפרשה של טבליות הפרוגסטרון שאני מחדירה כתמיכה האם משמעות הדבר שאני לא מחדירה מספיק עמוק או שזהו תופעה טבעית אודה בעד תשובה

תלוי באיזה יום העוברים מוחזרים. בהנחה שביום 3, הרי שהסיכוי בינוני. נשים רבות חשות שחלק מהחומר בטבליות "בורח החוצה". מסיבה זו הרופאים בדרך כלל מראש נותנים מינון גבוה יחסית של טבליות, מאחר והם לוקחים בחשבון שלא כל הפרוגסטרון נספג. כמובן שמומלץ להחדיר את טבליות הפרוגסטרון בשכיבה, רצוי בעזרת מוליך (לא מגיע עם טבליות אוטרוגסטן, אך ניתן לקבל מהרופא המטפל או מנציג החברה), ולהמתין כ- 20 -30 דקות לפני הקימה. אם נראה לך שהשימוש בטבליות לא מתאים לך, ניתן להחליפם בזריקה יומית של גסטון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית