הפרשות חומות לאחר החזרת עוברים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/07/2021 | 21:18 | מאת: מתייעצת

ערב טוב, ב28/6, לפני 10 ימים, הוחזר לי עובר יום 5 קפוא. שמה קרינון פעמיים ביום. כמה ימים אחרי ההחזרה התחילו כאבי בטן תחתונה, ממש כמו כאבי מחזור. לעתים חזקים יותר ולעיתים פחות. בנוסף, התחילה גם הפרשה חומה כבר כמה ימים, יבשה, לעיתים יותר ולעיתים פחות, גושים יבשים חומים. כאבי המחזור וההפרשות נמשכים עד עכשיו. בימים ראשון ושלישי, 7 ו9 ימים לאחר ההחזרה, היו בדיקות היריון ביתיות חיוביות. האם ההפרשה הזו מבשרת רעות שלא בהכרח? האם תקין או דורש בירור? תודה רבה מראש.

הפרשות ומיחושים קלים שכיחים במועד זה.

11/07/2021 | 20:24 | מאת: מתייעצת

תודה רבה על המענה. רציתי להוסיף שתי שאלות. היום עשיתי בדיקת דם, בטא ב"ה 889. (שוב, ההחזרה הייתה ב28.6 של עובר יום 5) רציתי לשאול איזה שבוע זה נחשב (והאם אפשר לדעת גם יום מדויק? אם ניתן לחשב)? בנוסף, רציתי לשאול האם כבר בשלב הזה יש סיכון בשהיה במים חמים? ג'קוזי, בריכה, להתקלח במים חמים? תודה רבה רבה!

בד"כ מוסיפים 18 יום לתאריך ההחזרה לצורך חישוב גיל ההיריון. אין סיכון כל עוד המים נעימים ולא חמים מדי.

14/07/2021 | 22:16 | מאת: מתייעצת

תודה רבה על המענה!

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית