איכות ביציות- סבירות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/05/2021 | 16:39 | מאת: יעל

היי אם בגיל 40 נשאבו 20 ביציות לצורך שימור ומתוכן הוקפאו 18. האם סביר להניח שהן תהינה גם איכותיות? אני שומעת על הרבה ששאבו להן הרבה ביציות אבל הפרו רק מעט. תוהה האם בגלל שהרבה לא היו בשלות או שלמרות שהיו בשלות לו היו איכותיות.. כלומר הכמות באה על חשבון האיכות. מניחה שיש גבול ליכולות של הגוף. קצת דומה לזה שתאומים יוצאים תינוקות יותר חלשים מתינוקות בודדים (כידוע לי, השערה לא מבוססת מחקר).

לא מוכרת לי הטענה שתאומים יוצאים "תינוקות יותר חלשים". יש אומנם חשש בהריונות תאומים ללידה מוקדמת ושם יתכנו סיבוכים של פגות. הסיכון לכך עולה בגיל מבוגר יותר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית