תמיכה לאחר החזרת עובר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/05/2021 | 23:10 | מאת: פאני

שלום וברכה! אני בת 23.5 החזרה ראשונה של עובר בן 3 ימים לפני כחודש. בטא שלילית והפרוגסטרון יצא ביום הבטא 6.2 שזה ממש נמוך, אציין שנטלתי לפני ההחזרה 3 אסטרופם ביום לעיבוי הרירית שהיתה ביום ההחזרה 13 מ"מ ותמיכה של 2 קרינון ביום ו2 דופסטון. כרגע לפני החזרה שנייה, נוטלת 2 אסטרופם ביום והפעם הרופא אמר שאטול 2 קרינון ביום ופעם ביומיים זריקת פרונטוגסט 50 מ"ל. השאלה שלי האם הפעם התמיכה תספיק וערך הפרוגסטרון יעלה משמעותית? אני ממש בלחץ מזה. האם יש עניין לבדוק כל כמה ימים אחרי ההחזרה את הפרוגסטרון ואם צריך אז להעלות מינון? תודה רבה!!

בשימוש בקרינון ודופסטון רמות הפרוגסטרון בדם לא משקפות היטב את הרמות ברחם, ולכן אין בהם הרבה תועלת (חוץ מלהלחיץ ללא צורך)..

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית