גיל מאוחר ואיכות ביציות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/03/2021 | 22:36 | מאת: יעל

פרופ' זיידמן שלום, אני בת 36.5 עברתי 3 הפלות ; הריון לא תקין (התפתח שק הריון בלבד). הריון יחיד שנפל בשבוע 11 והריון תאומים שנפל גם הוא בשבוע 11 והושג ב - IVF. ברשותי נותרו 2 עוברים מוקפאים בלבד. אני חרדה מאוד : במידה ואני מחזירה את 2 העוברים המוקפאים לרחם (הם בקשית אחת ולכן נאמר לי להחזיר את שניהם), וחלילה מתרחשת שוב הפלה ! - אני נשארת ללא עוברים ! ואז : עד שאגיע לשאיבה יחלוף עוד זמן ואם מדובר במספר שאיבות הגיל עולה ועולה !! האם לא כדאי לשאוב עכשיו ?! שאני עוד בת 36 וחצי וליצור עוברים כעת *לפני* החזרת המוקפאים ? אני מרגישה חרדה עצומה שאגיע לתרומת ביצית. תודה יעל.

לא נראה לי שבגילך יש הבדל עצום אם תעשי שאיבה עכשיו או בעוד מספר חודשים. במידה ותעשי טיפול נוסף, כדאי לשקול לבדוק את העוברים כרומוזומאלית לפני החזרתם לרחם (PGT-A).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית