היפרפלזיה וטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/03/2021 | 12:33 | מאת: לילך

שלום, שמי לילך, בשנה האחרונה עברתי 5 החזרות של עובר, ללא הצלחה. (יש לי ילדה בת 4 ולפני שנה וחצי עברתי הפלה בשליש השני בגלל המטומה). לאחרונה ניסיתי לשלב גם פיפל, במחשבה שזה עשוי לעזור בהשתרשות (לא עזר), אבל הביופסיה הצביעה על היפרפלזיה פשוטה ומורכבת ברירית הרחם ללא אטיפיה. עלו בי מספר שאלות: 1. האם ההיפרפלזיה עשויה להיות הסיבה בגללה העוברים לא נקלטו? 2. האם נטילת הורמונים במסגרת טיפולי הפוריות יכולים להגביר את הסיכון להיפרפלזיה? 3. אחרי שאטפל בהיפרפלזיה- האם אהיה בסיכון מוגבר להישנות שלה אם אשוב לטיפולים? או בסיכון מוגבר לסרטן? מה דעתך? תודה רבה! לילך

1. יתכן 2. כנראה שלא, כי בד"כ מקפידים לתת גם פרוגסטרון. 3 בהחלט תזדקקי למעקב.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית