התייעצות לגבי המשך טיפול

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/03/2021 | 19:09 | מאת: לירון

שלום, אני מטופלת פוריות כבר כשנתיים וחצי. התחלתי בגיל 34 (כיום 37). מאחר ורופא התריע על רזרבה נמוכה עשיתי בדיקת amh שיצאה 1.05 (לפני שנתיים). מאז היו כחמש הזרעות כושלות ואז עברנו ל-IVF. עשיתי כשש שאיבות, בתחילה השאיבות הניבו כ-5-6 הפריות של בלסטוציסטים בדירוג טוב, ובשתי השאיבות האחרונות חלה ירידה בתפקוד והונבו כ-5 ביציות מתוכן 2-3 הפריות. בכל השאיבות הצלחנו לגדל עוברים בלסטוציסטים ועדיין-אין קליטה. עשיתי היסטרסקופיה, צילום רחם, בדיקת קריוטיפ, פיפל ומה לא. שום דבר לא עזר. בשאיבה האחרונה הוחלט לעשות PGS (הרופא שלי היה משוכנע שהסיבה לאי הקליטה היא אי תקינות גנטית של העוברים). הופקו 2 בלסטוציסטים, אחד יצא תקין ואחד לא. התקין הוחזר כמובן אך שוב לא נקלט הריון. אני כבר אובדת עצות. יש לי מספר שאלות: 1. האם מעצם העובדה שעובר אחד מתוך 2 היה תקין בPGS אפשר להסיק מכך שבשאיבות קודמות בוודאות היו מדי פעם עוברים תקינים גנטית? 2. מה היית ממליץ לעשות בשלב זה?

1. לא. אבל זו אפשרות סבירה. 2. לפנות ליעוץ מסודר לשם קבלת חוות דעת נוספת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית