ביוץ אחרי היריון כימי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/03/2021 | 19:18 | מאת: אלין

שלום לך אני מבוגרת ולכן מחזורייהתקצרו-המחזור הקלאסי של ה-28 ימים הפך ל-23 וההנחה שהביוץ ביום 9(23 פחות 14 הם 9). אלו היו אורכי3 המחזורים שלפני האחרון שהסתיים היום. האחרון היה בן 26 ימים ולכן הנחתי היא שהיה היריון כימי. אם כך אכן היה-אז סביב איזה יום של המחזור שהתחיל היום אמור להיות הביוץ?

זה לא מדויק בגיל מבוגר, אבל בד"כ מניחים שיש להפחית 14 יום ממועד קבלת הווסת, על מנת לחשב את המועד המשוער של הווסת.

07/03/2021 | 00:00 | מאת: אלין

לפי תשובתך יש להפחית 14 ימים מאורך המחזור המשוער וזה ידוע. אבל כאמור מחזורי האחרון היה בן 26 ימים וניראה לי שזה היה כימי לא מתועד כי 3 שקדמו לו היו בני 23 כל אחד. אם כך במחזור הנוכחי שהוא אחרי הכימ לכאורה יש לעשות 26 פחות 1 והביוץ יהיה סביב יום 12?ולהתעלפ מכך שה-3 שקדמו לכימי היו כאמור בני 23 ימים כל אחד?

בשביל לאבחן היריון כימי צריך בדיקת היריון בדם חיובית. משיבוש במועד הווסת אפשר ללמוד על שינוי אפשרי במועד הביוץ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית