מה שואבים בשאיבת ביציות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/03/2021 | 14:09 | מאת: בת 39

פרופ' שלום, יש לי שחלות פוליציסטיות. קיבלתי דקפפטיל. מחר שאיבה. באולטראסאונד זקיקים אתמול נצפו בכל שחלה עשרה זקיקים. מתוכם רק 6 בגודל מתאים לשאיבה. 1. האם בשאיבה ישאבו רק את הזקיקים שהם בגוגל מתאים להקפאה? 2. האם זקיקים קטנטנים בגודל 5-10 יושארו בשחלות? 3. האם זקיקים בינונים בגודל 11-15 יושארו בשחלות? 4. במידה וכל הזקיקים הקטנים מידי להקפאה יושארו בשחלות להספג לבד זה לא יגרום לגירוי יתר שחלתי לאחר השאיבה?

06/03/2021 | 14:17 | מאת: בת 39

והאם בשאיבת ביציות שואבים את כל הביציות דרך דקירה אחת או שלשאיבת כל ביצית דוקרים את השחלה מחדש במיקום אחר? (אם יצטרכו להוציא את כל הביציות גם הקטנות אז זה אומר ריבוי דקירות?...)

בד"כ שואבים את כל הזקיקים שאפשר. בשאיבת ביציות שואבים את הביציות במספר דקירות. כאשר יש הרבה זקיקים יש גם ריבוי דקירות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית