תרפות ויצירת נוגדנים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/02/2021 | 06:29 | מאת: שאלה

פרו' שלום רב, הבנתי שחלק מתרופות הפוריות מיוצרות משתן של נשים. 1. רציתי לשאול לגבי תרופות האלה האם הן יוצרות נוגדנים בגוף האישה שמקבלת אותן כי מדובר בגורם "זר" שנכנס לגוף? 2. במידה והן אכן יוצרות נודגנים - האם זה יכול להוות בעיה במידה והאישה שנוטלת אותן זקוקה להשתלת איבר בעתידולכן כמו שלאותה אישה מומלץ להמנע מקבלת תרומת דם לא מסוננת אז כדאי במקרה זה להשתמש בתרופות סינטטיות שלא מייצרות נוגדנים? תודה רבה

1. לא. קשה לעורר את מערכת החיסון ליצר תגובה משמעותית. 2. לא קורה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית