התלבטות בנוגע לחיסון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/02/2021 | 21:59 | מאת: אלה

שלום פרופ, אני בשבוע 4+2 בסבב 8 של ivf. יש לי מחר חיסון קורונה ראשון ואני ממש מתלבטת. אני צוות במחלקה עמוסה מאוד בבית חולים ולעיתים גם נאלצת להיכנס למתחם קורונה. אני יודעת שהמלצת משרד הבריאות במקרה זה היא להתחסן גם בשליש ראשון. לעומת זאת הרופא שלי המליץ לי לדחות את החיסון בגלל רגישות ההריון בשלב כה מוקדם. למיטב הבנתי ההמלצה להמתין עם החיסון היא בכדי למנוע בילבול בין הפלות טבעיות בתחילת הריון לבין תופעות לוואי של החיסון. מצד שני מפחדת לעשות משהו שעלול לפגוע בהריון אחרי שנים של טיפולים. כבר שיכנעתי את עצמי ללכת להתחסן ועכשיו אני מבולבלץ מההמלצה של הרופא שלי להמתין...מה היית ממליץ לעשות במצב כזה? אני ללא מחלות רקע. תודה רבה!

אני ממליץ להתחסן, ממש לא נעים לחלות בקורונה ואין סיבה של ממש לחשוש מחיסון גם בשליש ראשון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית