החזרה משימור או ivf.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/02/2021 | 19:09 | מאת: נטלי

שלום, אני בת 39. בגיל 37 הקפאתי ביציות .עשיתי רק שני מחזורי הקפאה עקב העלות הגבוהה והוקפאו לי סהכ 9 ביציות. לאחר חצי שנה(בגיל 37 וחצי) החלטתי להרות מתורם זרע ונכנסתי להריון מהזרעה שניה- ( הזרעה כפולה יום אחרי יום) ( עשיתי פעמיים הזרעות כפולות, חודש וחודש אחריו. סהכ 4 מנות iui בשני חודשים). הביציות נשארו קפואות. כעת בגיל 39 אני רוצה להרות שוב. נשארו לי 4 מנות מאותו תורם (מנות iui מתורם יקר מחול). מה הסיכויי יותר גבוה להרות? להשתמש בביציות הקפואות או לנסות הזרעה? האם בגילי אפשר לעשות ישירות ivf במימיון הקופה ללא הזרעה קודם או שאין סיכוי שיאשרו לי? האם עדיף דווקא להשתמש בביציות הקפואות או שכדאי לתת לגוף להתרגל לשאיבה טריה והחזרה טרייה וככל שאעשה יותר מחזורים הסיכוי להצליח גבוה יותר ורק אז להשתמש בביציות הקפואות? האם כדאי לגרד זרע וככה לבזבז ממנו פחות? לא אקנה יותר מנות מלבד ה 4 מנות שנשארו לי.תודה.

הקופה בד"כ מצפה שתעשי קודם כמה מחזורי הזרעה, אבל הסיכוי להיריון גבוה יותר אם תשתמשי בביציות המוקפאות, שאולי כדאי לשמור אותן לעתיד. הבעיה עם לגרד מנת זרע היא שהזרע שנותר מופשר בחלקו ומוקפא שנית, והדבר עלול לפגוע בסיכויי ההפריה בעתיד.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית