התייעצות לקראת החזרת מוקפאים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/02/2021 | 23:10 | מאת: בטי

שלום פרופ. אחרי הריון חוץ רחמי שיתמוסס לבד. בטא התפסה וקיבלתי מחזור ממש עכשיו ואני נמצאת לקראת החזרת מוקפאים. 1) לא עשיתי שוב אולטרסאונד בשלב זה אבל האם ניתן לדעת בוודאות גדולה שממצא שראו בus ליד השחלה (הריון חוץ רחמי) יתמוסס לגמרה ? לא נאמר לי לעקוב אחריו ואני אם בטא 3 .יש מצב שאם בטא 3 עדיין יהיה משהו לייד השחלה בחצוצרה? 2)מבחינה רפואית הצלחה להריון תקין ובאותו רגע סיכון להריון חוץ רחמי נוסף זה אותו סיכוי אם אני יעשה החזרה מוקפאים מייד החודש ( עוד כשבועיים בערך) או אם הייתי מחכה למחזור הבא לעוד חודש? האם כדי לחכות שיעבור חודש או שאין זה משנה? 3) בת 42 וחצי פעם ראשונה שבחיים שלי עשיתי ivf והחזרה של 2 עוברים בני 5 ימים שגרמו להריון חוץ רחמי .בעברי 3 לידות תקינות טבעיות . בהתחשבות לגיל שלי, הריונות תקינות ספונטניות בעבר, הריון חוץ רחמי בניסיון ראשון מivf כמה עוברים הייתה ממליץ להחזיר? יש לי 3 מוקפאים. מצד אחד רוצה לעלות סיכוי להריון תקין ומצד שני לאור ניסיון אחרון של הריון חיץ רחמי רוצה להוריד סיכון למינימלי. תודה רבה

1. סביר שאם הבטא התאפסה אז ההיריון התמוסס. 2. לא חייבת לחכות. 3. אין קשר בין מספר העוברים שמוחזרים לסיכון להיריון חוץ רחמי.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית