שאלות בנושא המטומה.....

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/02/2021 | 20:49 | מאת: אורית

שלום פרופסור זיידמן, לאחר ivf הוחזר לי בלסטוציסט.. כמה ימים לאחר בטא חיובית התחיל דימום מסיבי של 5 ימים(בשבוע 3 פלוס) שמאז נפסק ולא חזרו דימומים. בשבוע שעבר(שבוע 7 פלוס) יצא לי הפרשת קרינון ורדרדה פעם אחת אבל בניגוב לא נראה סימן לדימום. מאז עברתי כמה בדיקות- העובר מתפתח כמו שצריך כרגע בשבוע 8 פלוס חמש- עובר תואם גיל. היום בבדיקת אולטרהסאונד אמרו לי שיש לי המטומה בגודל 1.5 סנטימטר על 1.6 סנטימר. לא אמרו לי היכן ההמטומה ממוקמת. שאלותיי הן: 1. האם ההמטומה גדולה? 2. האם עליי להתנהג בצורה שונה? האם מומלץ לא לעבוד? 3. איזה מעקב מומלץ במצב כזה? 4. האם ההריון בסיכון גבוה להפלה? 😩 * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף

1. תלוי ביחס למה. 2. כדאי להימנע מקיום יחסים אם יש דימום. 3. כדאי לחזור בעוד שבועיים על האולטראסאונד. 4. לא, אם העובר מתפתח כמו שצריך והדימום נפסק.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית