התלבטויות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

13/02/2021 | 13:34 | מאת: ענת

שלום פרופ זיידמן, אני בת 38 אחרי 2 שאיבות ו-7 החזרות ולצערי עדין ללא ילדים. בשאיבה הראשונה פרוטוקול קצר (פרגובריס 300, אורגלוטרן, דאבל טריגר) - נשאבו 12 ביציות, 10 הפריות, 4 בלסטוציסטים ו-3 עוברים יום 3. כל העוברים בדירוג A וB. מרביתם מוגדרים טובים. בשאיבה השניה פרוטוקול סטופ (דקפפטיל מהיום ה-21 לוסת, לטרוזול לכמה ימים, פרגובריס 300, אורגלוטרן ובסוף 3 דקפפטיל ורבע מזרק אוביטרל). נשאבו 20 ביציות, 12 הפריות ו-12 עוברים יום 3 (רובם בדירוג B ושניים בדירוג A). בפעם הזאת הרופא לא רצה לגדל ליום 5. ביצעתי היסטרוסקופיה, צילום רחם, קריוטיפ, דופלר אגן תלת מימד, בדיקת קרישיות - הכל תקין לחלוטין. משתמשת בזרע תורם ממנו כבר היו הריונות כך שנראה שהזרע תקין לחלוטין. ניסינו החזרה עם סטרואידים, עם קלקסן, עם זריקות פרונטוג׳סט, החזרות כפולות, החזרות של 3 עוברים ועוד. הבדיקות היחידות שטרם ביצעתי הן: 1. בדיקת ERA 2. בדיקת PGS 3. בדיקת פיפל הרופא שלי לא ממש מאמין באף אחת מהן. לטענתו או שהבעיה היא ברחם ומדובר ברחם לא רצפטיבי או בעוברים עצמם שלמרות שנראים טוב מורפולוגית, פגומים כרומוזומלית. הוא אומר שצריך להמשיך עם ההחזרות עד שייפול העובר הנכון. היו לי במהלך הטיפולים 2 הריונות כימים אך ורק עם החזרת טריים. רציתי לשאול אותך: 1. האם בדיקת ERA יכולה ללמד על תקינות הרחם (מעבר לעניין מועד ההחזרה המדויק)? כלומר האם אפשר ללמוד מתוצאות הבדיקה האם מדובר ברחם רצפטיבי? 2. האם בדיקת PGS היא משהו שהיית ממליץ? הבעיה שלי עם הבדיקה הזאת שיכול להיות שבשאיבה מסוימת עם פרוטוקול מסוים, יצא שכל העוברים לא תקינים ואילו עם פרוטוקול אחר יצאו עוברים תקינים. לא כך? או שאני טועה וזה לא אפשרי שיקרה דבר כזה? 3. בדיקת פיפל- הבנתי שיכולה לסייע בהשתרשות. האם היית ממליץ? מה הסיכונים בבדיקה? כעקרון הרירית שלי תמיד תקינה, תמיד תלת שכבתית וסדירה ותמיד סביב 8 ממ. 4. יש לי איזושהי בעיה עם האסטרוגן. כל פעם האסטרוגן שלי צונח לערכים של מחזור כמה ימים אחרי ההחזרה וזאת למרות תמיכה של אסטרוגן. בהריונות הכימיים הבטא הגיעה ל-500/600 והאסטרוגן היה סביב ה-100. מה אפשר לעשות עם זה? 5. מה עוד כדאי לי לעשות? האם יש דברים שלא חשבתי עליהם? תודה!

1. לא. 2. לא סביר שיקרה מה שאת טוענת. יש משמעות רבה לדעת שהעובר תקין כרומוזומלית. 3. היעילות של פיפל במחלוקת, אבל אפשר לנסות. 4. ערכי האסטרוגן לא מאד משמעותיים כאשר את בהיריון. 5. יש כמובן אפשרויות נוספות, וכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית