שקילת החלפת פרוטוקול

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/02/2021 | 00:09 | מאת: אני

פרופ' שלום רב, אני בת 40.9. שחלות במראה פוליציסטי עשיתי שאיבה לשימור 11 ביציות נשאבו 6 ביציות הוקפאו מתוכן 3 מגורגרות מאוד בציטופלסמה אשמח לתשובתך על השאלות- 1. האם ביציות מגורגרות =ביציות באיכות ירודה או שזה לא מחייב? 2. אם הן ביציות באיכות ירודה אפשר לבקש שלא להקפיא כאלה מראש להבא? (יש רק 20 ביציות שאפשר להקפיא לפחות שיהיו טובות לא?) 3. האם ידוע על שינוי באורח חיים/טיפול מקדים בתרופות שונות כמו גלולות הריון וכו' אשר יכול למנוע מצב של ביציות מגורגרות? 4. האם כאשר יש ביציות מגורגרות מומלץ להחליף פרוטוקול? 5. הבנתי שצטרוטייד קשור לביציות מגורגרות- האם זה נכון? 6. האם יש מחקרים עם תוצאות טובות לאיך למנוע מצב של ביציות ירודות? 7. מה המונח ביציות ירודות באנגלית כדי שאוכל לקרוא על זה? תודה רבה

09/02/2021 | 08:22 | מאת: אמאלה

השאלה שלך מעוררת בי חשש. גם אני קיבלתי צטרוטייד אבל אצלנו אף פעם לא אמרו לי משהו על איכות הביציות וגם כששאלתי אמרו שלא בודקים. אז האם יש סכוי שהיו לי מגורגרות והקפיאו אותן למרות האיכות הירודה?

לא סביר

1. בד"כ כן. 2. לא יקפיאו ביציות לא איכותיות. 3. לא. 4. כן. 5. לא. 6. לא. 7. poor quality oocytes

16/02/2021 | 09:53 | מאת: אני

תודה על תשובותיך פרופ'. בשאיבה הקודמת כאמור מתוך 11 הוקפאו 6 ומתוך השש שהוקפאו כתוב כי שלוש מהן מאוד מגורגרות בציטופלסה. השאלה היא אם מגורגרות הן בעצם = ביציות לא איכותית. למה בכל זאת הקפיאו אותן? האם יכול להיות שהן מגורגרות איכותיות? ושאלה נוספת - את הביציות מקפיאין בקשית בזוגות או שלישיות. האם זה אומר שכאר יפשירו אותן אז יהיו חייב להפשיר את כל הקשית ולמעשה לעשות שימוש בבתי הביציות בקשית כי שתיהן הופשרו? ניתן לבקש כי כל ביצית תוקפא בקשית אחרת? אני חוששת שבעתיד זה יגרום לאיבוד ביציות

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית