טרום גיל המעבר איך יודעים מתי מתחיל

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/02/2021 | 09:00 | מאת: דניאלה

שלום פרופ', ראשית אציין שאני מאוד אוהבת את הפורום ומעריכה את המענה שלך לכל אישה ואישה. השאלה שלי היא כזו- איך למעשה יודעים מתי מתחילה תקופת הפרימנפאוזה? האם זה לפי בדיקות הורמנאליות שלמשל מראות על fsh גבוה מהנורמה או שמא לפי תסמינים כמו גלי חום, ביוץ שונה, תסמונת קדם וסתית ועוד... ולרוב מה הגיל בו חלה התקופה הזו אצל אשה? אני מאוד מפחדת מגיל מעבר מוקדם. בת 36 ללא ילדים

הסיבה שקוראים לזה "גיל המעבר" באמת נובעת מזה שזה תהליך הדרגתי שלוקח שנים. בדיקות כמו AMH בדם וספירת הזקיקים בתחילת המחזור יכולים לעזור להעריך את מצבך.

08/02/2021 | 11:38 | מאת: דניאלה

תודה אז אם יש לי amh 3 זה מנבא שאני רחוקה מגיל המעבר?

כנראה. תלוי גם בגיל ובגנטיקה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית