שאיבה מוקדמת ואיכות עוברים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/02/2021 | 14:00 | מאת: אלה

שלום פרופ' זיידמן, עברתי שאיבה ביום 11 למחזור מה שאומר שהזרקתי אוביטרל כבר ביום 9. נשאבו 9 ביציות אך לפי גודל הזקיקים במעקב אני מאמינה שרובן לא היו בשלות והודיעו שהיו רק 3 הפריות נכון ליממה אחת לאחר השאיבה. האם בכלל יכול להתפתח עובר תקין משאיבה ביום 11 למחזור? מרגיש לי שאין לביציות מספיק זמן "להתבשל" בשביל ליצור עובר תקין.

לעתים כול להתפתח עובר תקין משאיבה ביום 11 למחזור. תלוי בבשלות הזקיקים.

06/02/2021 | 19:49 | מאת: אלה

ביום 9 היו זקיקים 18,17,15,15,14,12,12,10,10,9 והוחלט על שאיבה בגלל ערך אסטרדיול של 7000 וחשש מגירוי יתר. כ18 שעות לאחר התוצאות האלה הזרקתי את האוביטרל (כמובן לאחר עוד זריקת מנופור אחהצ). השאלה האם ביום 11 גם זקיקים בגודל סביר יכולים לתת ביצית תקינה שיכולהלהפוך לעובר תקין?

אפשרי שכן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית