מספר עוברים להחזרה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/02/2021 | 23:16 | מאת: מ

שלום פרופ׳, אני בת 37.5, בריאה לחלוטין, כל הבדיקות תקינות, ללא ילדים. אני אחרי 6 החזרות (כולן מאותה שאיבה) בכולן הוחזרו כל פעם 2 עוברים (לרבות 2 בלסטוציסטים יחד). בכל ההחזרות הרירית היתה מעל 7 תלת שכבתית והתמיכה היתה ראויה. למעט 2 הריונות כימיים לא היה אף הריון קליני. כעת החלפתי רופא ואני אחרי שאיבה חדשה. בשאיבה נשאבו 20 ביציות, היו 12 הפריות ו-12 עוברים יום 3. אני מעוניינת להחזיר 3 עוברים ולא 2 כיוון שכל העוברים מדורגים B. סוכם עם הרופא להחזיר 3 עוברים מוקפאים בדירוג 8B. 1. אשמח לשמוע את דעתך לגבי החזרה של 3 עוברים בנתונים שרשמתי. האם נשמע לך נכון בסיטואציה? (הרופא העדיף כמובן להחזיר 2 בלבד) 2. במידה וחלילה נקלטים 3... מה אפשרויות הדילול ומה הסיכון ב% להריון כולו? 3. התמיכה שקיבלתי להחזרת המוקפאים היא מדבקות אוורל (3 מדבקות), זריקת פרונטוג׳סט במינון 50 כל יומיים וקרינון פעמיים ביום. האם התמיכה מספקת? (שואלת כיוון שבעבר קיבלתי מינון של פרונטוג׳סט 100 וכעת רק 50). 4. מה הסיכוי של עובר שהוקפא ביום 3, הופשר ואז גודל ליום 5 והוקפא שוב. העוברים שלי הוקפאו בזוגות ולכן מכיוון שנחזיר 3 לא יהיה מנוס מלגדל את העובר ליום 5 ולהקפיאו שוב. האם בהפשרה מחודשת יש לו סיכוי או שהוא אבוד? תודה!!!

01/02/2021 | 23:22 | מאת: מ

רק אציין שהעוברים שהוחזרו בעבר ולא נקלטו היו כולם בדירוג מורפולוגי מעולה. רובם בדירוג A.. הפעם מדובר בעוברים בדירוג B.

1. קצת חריג בגילך להחזיר שלושה עוברים. 2 יש סיכון של 5-10% לאבד את כלל ההיריון. 3. תמיכה טובה. 4. יש להם סיכוי, אבל סיכוי מופחת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית