ספקולציות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/11/2001 | 08:39 | מאת: עינבל

היתה לי היפרסטימולציה קלה שהתחילה מספר ימים אחרי החזרת עוברים והתבטאה בנפיחות ורגישות בבטן והשחלות. כעת הנפיחות והכאב פוחתים משמעותית. האם יש אמת בספקולציות שאם יורדים הסימנים אז גם אין הריון? ומדוע? (הבנתי שאם יש הפרשת הורמון הריון התסמינים מחריפים אבל האם זה מתחיב המציאות?)

07/11/2001 | 21:22 | מאת: מריאן

שימי לב לתשובה של הרופאה היום בפורום רפואת נשים בוואלה. אי הופעת תסמיני הריון לא מעיד על כשלון.אין מה לעשות צריך לחכות לבדיקות. בהצלחה.

תחושת ההיריון היא מאד אישית. דיברתי היום עם מטופלת שלי שהיא "מאד בהריון" (תשובת בטא של 1105 רק 13 יום אחרי החזרת עוברים), והיא הייתה מאד מופתעת מאחר ולדבריה "לא הרגישה כלום", והייתה משוכנעת לחלוטין שהתשובה תהיה שלילית. מומלץ על כן תמיד פשוט להמתין בסבלנות עד בדיקת הדם, ולא לחפש סימנים "מאגים" להיאחז בהם (למרות שאני מודה שגירוי יתר שחלתי שהולך ומחמיר לאחר למעלה משבוע מההחזרה מרמז לעתים קרובות על הריון).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית