סקטוסלפינקס מה זה אומר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/02/2021 | 18:52 | מאת: ניסן

שלום פרופ', בת 26 גילו לי סקטוסלפינקס בחצוצרה שמאל ואמרו שהחצוצרה הימנית בסדר גמור. הציעו לי כרגע כדי להרות להחליט אם לבצע הפריות או לעשות ניתוח לכריתת החצוצרה הרופא ממליץ לבצע לפרוסקופיה כי אני צעירה וארצה להביא ילדים בעתיד כך שהשמאלית לא תדביק את הימנית. שאלות שיש לי: 1.מקריאה באינטרנט הבנתי שצריך להיות נוזל שיפריע להשתרשרות אבל הם אומרים שאין נוזל בחצוצרה אז מבחינת הרפואה מה גורם לכך שאיני נכנסת להיריון שהביוץ מתרחש בשחלה הימנית? הרי אין נוזל שיפריע ויכנס לרחם. 2. מה היית ממליץ לי לעשות הפריות או ישר לקוטוסופיה? 3. ראיתי שכריתת החצוצרה יכולה לגרום להורדת הרזבה השחלתית לכן זה מפחיד אותי, מניסיון שלך יש סיכוי גבוה יותר להרות אחרי הכריתה? תודה.

1. כנראה שבצילום הרחם כן ראו שהחצוצרה מתמלאת בנוזל. 2. שתי אפשרויות מקובלות. 3. כן, לאחר כישלונות חוזרים בטיפולי הפריה נראה שיש סיכוי גבוה יותר להרות לאחר הכריתה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית