שאלה בנושא התפתחות הריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/02/2021 | 18:34 | מאת: אורית

היי פרופסור זיידמן, בזמנו התייעצתי איתך לגבי התפתחות הריון. רקע: בשבוע 3 פלוס התחיל דימום מסיבי של כמה ימים ברצף(ממש כמו ווסת ביותר). הדימום הפסיק לאחר כמה ימים. לאחר מכן 3 בטאות בהכפלה ממש טובה(יותר מפי 2). שבוע 5- נצפה שק הריון ושק חלמון שבוע 6+5- נצפה שק הריון, חלמון, עובר+ דופק תקין. מבחינת הרופא שלי הדימומים שהיו אז ולא חזרו יותר היו כנראה כלי דם שהתפוצץ. הוא אמר שמהרגע שראינו דופק תקין אין סיכון גבוה יותר להפלה והוא בכלל לא התרגש מהדימום. האם אתה גם חושב שברגע שראינו דופק אין סיכוי גבוה להפלה בגלל הדימומים שהיו? אני בת 30, עברתי שני הריונות ושתי לידות בעבר. אשמח לדעתך

בד"כ מניחים, שאם יש דופק טוב והעובר מתפתח היטב, הדימום החולף לא אמור להוות סיבה לדאגה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית